Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Ο Γ. Χουλιαράκης δεν αποφάσισε για την εξαγορά της EDS από την ΔΕΗ

Σε συνέχεια της ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη, καθώς και των σχετικών δημοσιευμάτων που ακολούθησαν, αναφορικά με την εξαγορά της εταιρείας ενέργειας EDS από τη ΔΕΗ, σημειώνονται τα εξής:
Πρώτον, η απόφαση εξαγοράς της εν λόγω εταιρείας δεν ελήφθη και δεν θα μπορούσε να έχει ληφθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, παρά τις ψευδείς και κακόβουλες δηλώσεις του κ. Μανιάτη, καθώς κατά κανένα τρόπο δεν εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Χουλιαράκης είναι πολιτικός προϊστάμενος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και, κατά συνέπεια, οι αρμοδιότητές του αφορούν τα δημόσια οικονομικά, τον προϋπολογισμό και το δημόσιο χρέος.

Δεύτερον, όπως άλλωστε αναφέρει και η ίδια, στο από 9/10/2018 Δελτίο Τύπου, η απόφαση εξαγοράς ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο για τη διοίκηση της εταιρείας και τη διαχείριση της περιουσίας της, σύμφωνα με τις γενικές αρχές του εταιρικού δικαίου.

 https://energypress.gr/news/ypoik-o-g-hoyliarakis-den-apofasise-gia-tin-exagora-tis-eds-apo-tin-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου