Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Στις 6 Νοεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ, στις 17 Νοεμβρίου η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή

Κωνσταντίνος Φιλίππου
Η 6η  Νοεμβρίου αναμένεται να είναι η ημερομηνία της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τα δύο "πακέτα" λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ, στη Μεγαλόπολη και στη Μελίτη.
Ο πρόεδρος της δημόσιας επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης στη συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» έκανε γνωστό ότι η προθεσμία θα είναι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.
Πληροφορίες του energypress.gr, θέλουν τον προγραμματισμό για την ημερομηνία να δείχνει την 6η Νοεμβρίου, ενώ στις 17 του ίδιου μήνα θα ανακοινωθεί ο προτιμητέος ή οι προτιμητέοι επενδυτές για τους δύο λιγνιτικούς σταθμούς της εταιρίας.

Πάντως, παρά την πρώτη παράταση που ήδη έχει δοθεί στους υποψήφιους επενδυτές δεν αποκλείεται να ζητηθεί και νέα αφού πολλά θέματα παραμένουν ανοικτά στη διαγωνιστική διαδικασία. Και φυσικά αφορούν στα κίνητρα που ζητούν οι επενδυτές και παρουσίασε αναλυτικά το energypress.gr στις 12 Οκτωβρίου. Οι «μνηστήρες» έχουν διαμηνύσει την ανάγκη ύπαρξης κινήτρων στη σύμβαση αγοραπωλησίας σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
Έτσι, στα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι οι ρήτρες CO2, ΑΔΙ και συμμετοχής των επενδυτών στα κέρδη και τις ζημιές. Δηλαδή, να διαμορφωθούν οι όροι εκείνοι για τις οποίες ο νέος ιδιοκτήτης θα προστατεύεται από τη διακύμανση των τιμών των ρύπων, θα δίνει μερίδιο από τις αποζημιώσεις των ΑΔΙ (εφόσον εγκριθούν) στη ΔΕΗ αλλά και η ισομερής κατανομή κερδών και ζημιών.

Αρχειοθήκη ιστολογίου