Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: «Γη και ύδωρ» στους ιδιώτες

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ χαιρετίζει την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την κατάργηση του τέλους Λιγνίτη και του τέλους Προμηθευτή (ΠΦΧΕΛ), την επιβολή των οποίων άλλωστε είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή επειδή προκαλούσαν τεράστια επιβάρυνση στη ΔΕΗ.
Ωστόσο, η απόφαση αυτή έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και όπως φαίνεται κάτω από την πίεση των «επενδυτών» που επιδιώκουν να μπουν στη λιγνιτική παραγωγή. Άλλωστε είναι γνωστή η πίεση που ασκούν, τον τελευταίο καιρό, σε κυβέρνηση και ΔΕΗ προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Για αυτό εξάλλου ζητήθηκε η παράταση της προθεσμίας για την  κατάθεση των
δεσμευτικών προσφορών.
Για τους ίδιους λόγους γίνεται και η διεκδίκηση αποζημιώσεων (ΑΔΙ) για τις λιγνιτικές μονάδες με τους ιδιώτες να είναι οι πλέον ωφελημένοι καθώς, όπως εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς, η «μερίδα του λέοντος» θα είναι υπέρ τους.
Τέλος, φαίνεται - κατά μια περίεργη λογική-  ότι η παραγωγή ενέργειας από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ επιβάρυνε το περιβάλλον ενώ αντίθετα οι ίδιες λιγνιτικές μονάδες δεν θα ρυπαίνουν (όταν αγοραστούν από τους «ιδιώτες») !
Αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ότι οι απαιτήσεις των ιδιωτών γίνονται πράξη!

Αρχειοθήκη ιστολογίου