Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

"Σε λίγο θα μας πουν ότι φταίνε οι πολίτες" που συνωστίζονται στα καταστήματα της ΔΕΗ

«Είναι ντροπή! Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και ο κ. υπουργός σε λίγο θα μας πουν ότι φταίνε οι πολίτες που συνωστίζονται στη ΔΕΗ, επειδή δεν προτιμούν τις ηλεκτρονικές και διαδικτυακές συναλλαγές και επιλέγουν την άμεση συναλλαγή διά της φυσικής τους παρουσίας στο Κατάστημα! Ας πάνε να το πουν στους ηλικιωμένους αυτό! Επίσης, για την έλλειψη προσωπικού, ούτε λόγος. Και μη χειρότερα!»
Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, έπειτα από την απάντηση, που έλαβε από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο Λαρισαίος πολιτικός είχε
καταθέσει ερώτηση για το κτιριακό πρόβλημα της ΔΕΗ Λάρισας και την έλλειψη προσωπικού, επισημαίνοντας: «Το κεντρικό Κατάστημα ΔΕΗ Λάρισας λειτουργεί σε συνθήκες κυριολεκτικής ασφυξίας, οι οποίες προκαλούν προβλήματα, τόσο στους συναλλασσόμενους, όσο και τους εργαζόμενους της Επιχείρησης. Τα αίτια της απαράδεκτης αυτής κατάστασης είναι δύο: Οι συνθήκες λειτουργίας του κτιρίου, όπου στεγάζεται το κατάστημα, και η έλλειψη προσωπικού».
Στη συνέχεια, ερωτούσε τον αρμόδιο υπουργό «σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει, προκειμένου να επιλύσει το κτιριακό ζήτημα του Καταστήματος της ΔΕΗ Λάρισας και πώς θα αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού».

Ο κ. υπουργός απάντησε ως εξής:
«…οι εργασίες ανακαίνισης του Καταστήματος Πωλήσεων Λάρισας πρόκειται να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν σύντομα. Επισημαίνουμε ότι η επιχείρηση διαθέτει πληθώρα εναλλακτικών τρόπων εξυπηρέτησης των πελατών της χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους στα κατά τόπους Καταστήματά της».
Ενώ, ειδικότερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αναφέρει:
«Η ΔΕΗ στο πλαίσιο αναβάθμισης της εταιρικής της εικόνας έχει εκπονήσει ένα σχέδιο ανακαίνισης των καταστημάτων της, με σκοπό τη δημιουργία ενός ευχάριστου, σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πελάτες και τους εργαζομένους της.
Ειδικότερα για το κατάστημα πωλήσεων Λάρισας … οι εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν περίπου πριν δύο χρόνια, διεκόπησαν όμως πριν ολοκληρωθεί το έργο, από αποκλειστική υπαιτιότητα του Αναδόχου, υποχρεώνοντας την Επιχείρηση να προχωρήσει σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης. Έκτοτε, η Επιχείρηση (…) προχώρησε σε νέα διαγωνιστική διαδικασία, η οποία βρίσκεται στην τελική φάση κατακύρωσης του έργου σε νέο μειοδότη και ως εκ τούτου οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα, με σύντομο χρόνο αποπεράτωσης.
Παραταύτα οι δυνατότητες εξυπηρέτησης των πελατών της ΔΕΗ, δεν εξαντλούνται μόνο στα Καταστήματά της, καθώς η Επιχείρηση έχει αναπτύξει και διαθέτει πλέον πληθώρα εναλλακτικών λύσεων για την εμπορική εξυπηρέτηση και την πληρωμή των λογαριασμών (Τηλεφωνικό Κέντρο ΔΕΗ -11770, ιστοσελίδα ΔΕΗ, τράπεζες, κλπ) χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία του πελάτη».

(Ελευθερία)

Αρχειοθήκη ιστολογίου