Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Νέα γραμμή χρηματοδότησης ύψους 255 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαική Τράπεζα προς τη ΔΕΗ για τα δίκτυα διανομής

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα ότι, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων νέα γραμμή χρηματοδότησης ύψους € 255 εκατ. για επενδύσεις της περιόδου 2017-2020 που έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του Δικτύου Διανομής στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος ΔΕΗ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου σε έργα μεγάλης σημασίας για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον.

"Η νέα γραμμή χρηματοδότησης αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς τη ΔΕΗ, η οποία, παρά τις συντονισμένες επιθέσεις σκοπιμότητας που δέχεται το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει το έργο της με βάση το Επιχειρηματικό της Σχέδιο και τη Στρατηγική της", αναφέρει η επιχείρηση.
Σημειώνεται ότι χθες σε συνέντευξή του, ο υπουργός ΠΕΝ, Γ. Σταθάκης, είχε δηλώσει σχετικά με τα χρηματοοικονομικά της ΔΕΗ ότι "χρηματοδότηση δανείων γίνεται, απομείωση των δανειακών υποχρεώσεων γίνεται, υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν και θα γίνουν". "Η επιχείρηση προσαρμόζεται βήμα-βήμα στο νέο ρόλο που θα έχει στο νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται", κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

 https://energypress.gr/news/nea-grammi-hrimatodotisis-ypsoys-255-ekat-eyro-apo-tin-etep-pros-ti-dei-gia-ta-diktya-dianomis

Αρχειοθήκη ιστολογίου