Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΔΔΗΕ: Στην ουρά 70 άτομα για τη θέση του CEO – Short list με 5 υποψηφίους στα χέρια της διοίκησης της ΔΕΗ

Κωνσταντίνος Φιλίππου
Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ με 70 άτομα να διεκδικούν το τιμόνι… της θυγατρικής της ΔΕΗ.  
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr, η ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε για λογαριασμό της δημόσιας επιχείρησης να προκηρύξει τη θέση, να συγκέντρωσε και αξιολόγησε 70 βιογραφικά υποψηφίων για το πόστο του CEO του Διαχειριστή που μένει κενό μετά τις τελευταίες αλλαγές του περασμένου Ιουλίου στο διοικητικό συμβούλιο.
Οι ίδιες πηγές, πέραν του πρωτοφανούς ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για μία καυτή… καρέκλα σαν αυτή του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν γνωστό επίσης ότι από τα 70 άτομα, η ιδιωτική εταιρία κατέληξε σε μία short list πέντε υποψηφίων. Έτσι, η διοίκηση της ΔΕΗ θα επιλέξει ανάμεσα σε αυτούς.

Πρόκειται, λένε οι πληροφορίες, για ανθρώπους και στελέχη της αγοράς με αξιόλογη εμπειρία σε διοικητικές θέσεις στον ιδιωτικό και όχι μόνο, τομέα.
Κατά τις ίδιες πηγές, τη διαδικασία παρακολουθεί, διακριτικά, και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ ενήμερο είναι και το Υπερταμείο.
Χρέη διευθύνοντος συμβούλου εκτελεί ο Αθανάσιος Μισδανίτης, ο οποίος τοποθετήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Ο κ. Μισδανίτης ήταν αντιπρόεδρος στο ΔΕΔΔΗΕ.
Τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου είχε ο πρόεδρος του Διαχειριστή Νίκος Χατζηαργυρίου.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος έχει να διαχειριστεί το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα του 1,25 δις. ευρώ μέσα από 13 μεγάλα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, με κορυφαίο όλων αυτό των έξυπνων μετρητών.
Στα αγκάθια… του νέου CEO είναι και η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας, η οποία στο πρώτο εξάμηνο εξαιτίας της εφάπαξ επίπτωσης από την πρόβλεψη των αποζημιώσεων του προσωπικού εμφάνισε ζημιές. Πιο συγκεκριμένα αν και ο κύκλος εργασιών ανέβηκε το πρώτο εξάμηνο κατά 11,7% από τα 388,5 στα 433,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, εντούτοις τα EBITDA γύρισαν σε ζημιές 41,4 εκατ. ευρώ από 28,8 εκατ. ευρώ. Επίσης ο ΔΕΔΔΗΕ από 18,4 εκατ. ευρώ κέρδη μετά φόρων το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανακοίνωσε ζημιές 30,9 εκατ. ευρώ.  


 https://energypress.gr/news/deddie-stin-oyra-70-atoma-gia-ti-thesi-toy-ceo-short-list-me-5-ypopsifioys-sta-heria-tis

Αρχειοθήκη ιστολογίου