Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ρευματοκλοπή… η επιστήμη! Επιχειρηματίες, επιθέσεις και καραμπίνες!

Ρευματοκλοπή… η επιστήμη! Επιχειρηματίες, επιθέσεις και καραμπίνες! | Newsit.gr
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi
Πρωταθλητές στην ρευματοκλοπή είναι όπως φαίνεται μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Το πρόσφατο περιστατικό που καταγράφηκε στο Κολωνάκι, με το Da Capo, δεν είναι το μοναδικό.

Ο Κωνσταντίνος Μανιάτης πρόεδρος ένωσης τεχνικών ομίλου ΔΕΗ, μίλησε στο newsit.gr για την ρευματοκλοπή  που ως φαινόμενο… μαστίζει νησιωτική, ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ο ίδιος σχολίασε και τις απειλές που δέχεται το τεχνικό προσωπικό από καταστηματάρχες. «Δεχόμαστε απειλές, χειροδικίες, εκφοβισμούς και διάφορες άλλες βιαιοπραγίες μέχρι και πυροβολισμούς είχαμε παλιότερα», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ένωσης τεχνικών ομίλου ΔΕΗ. «Στην Λάρισα, έχουμε εντοπίσει ρευματοκλοπές των 80 και των 120 χιλιάδων ευρώ», αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης τεχνικών Νομού Λάρισας, Βασίλης Μητροδήμος.
«Το φαινόμενο των ρευματοκλοπών αυτό που είδαμε στο τελευταίο μεγάλο κατάστημα στο Κολωνάκι είναι πανελλαδικής εμβέλειας. Το φαινόμενο αυτό εξελίσσεται και αυξάνεται με πολύ γοργούς ρυθμούς και αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα γιατί ο Έλληνας καταναλωτής είναι θα επωμισθεί τα βάρη αυτών που κλέβουν. Αυτοί που δηλαδή κάνουν την ρευματοκλοπή, που κλέβουν ενέργεια, το κάνουν παντού σε όλη τη χώρα. Έχουμε τέτοιες περιπτώσεις και στη νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως είναι η Αττική, που βγάζουν αρκετά χρήματα. Για όλα αυτά όμως οι μόνοι που δίνουν τον πραγματικό αγώνα γιατί είναι άνθρωποι της κοινωνίας, είναι οι τεχνίτες», λέει στο newsit.gr.

«Έχουμε δεχτεί απειλές από καταστηματάρχες για ρευματοκλοπή»!

«Είναι αυτοί που προσπαθούν να πατάξουν την ρευματοκλοπή», συνεχίζει ο Βασίλης Μητροδήμος, «που εργάζεται μέσα σε αντίξοες συνθήκες μέσα σε συνθήκες με απειλές, χειροδικίες, εκφοβισμούς και διάφορες άλλες βιαιοπραγίες μέχρι και πυροβολισμούς είχαμε παλιότερα. Άρα το έγκλημα είναι οργανωμένο και πρέπει η κυβέρνηση και η ελληνική πολιτεία να προσπαθήσει να μην υπάρχει συγκάλυψη και να στηρίξει το τεχνικό προσωπικό. Να μην υπάρχουν φαινόμενα ανομίας και ανοχής. Σε αυτή τη λογική πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να προσπαθήσουμε γιατί όπως είπα και προηγουμένως αυτό θα το επωμισθεί ο Έλληνας καταναλωτής.
Έχουμε δεχτεί απειλές από καταστηματάρχες. Αυτό που έγινε και ανακαλύφθηκε στο Κολωνάκι, θέλω να θυμίσω ότι εκεί πήγαμε για άλλο πράγμα και ανακαλύψαμε την ρευματοκλοπή. Έχει συμβεί αν θυμηθούμε λίγο παλιότερα πριν ένα χρόνο περίπου στη Σύρο, όταν ανακαλύφθηκε μια ρευματοκλοπή που χτυπήθηκε ένας τεχνίτης. Επίσης πριν από ενάμιση χρόνο περίπου όταν στην Χασιά πυροβολήθηκαν δυο τεχνίτες. Υπάρχουν παρά πολλές τέτοιες ενέργειες προς το προσωπικό. Και αυτό που παρατηρούμε τελευταία, εκεί που πάμε για να γίνει ένας έλεγχος παρά πολλοί δεν ανοίγουν για να μπουν μέσα οι τεχνίτες και σύγχρονος δεν έρχεται και η αστυνομία κοντά στους τεχνίτες για μα στηρίξουν το έργο μας».

Χαμός στην Λάρισα!

Στο newsit.gr μιλά και ο πρόεδρος της Ένωσης τεχνικών Νομού Λάρισας, Βασίλης Μητροδήμος, ο οποίος τονίζει: «Σε μάστιγα τείνουν να εξελιχθούν οι ρευματοκλοπές στο νόμο και από κυρίως μαγαζιά εστίασης και νυχτερινά κέντρα. Έχουμε εντοπίσει τέτοιου είδους ρευματοκλοπές αρκετά μεγάλα ποσά των 80 και των 120 χιλιάδων ευρώ για ζημιά προς την ΔΕΗ – ΔΕΔΗΕ. Βεβαίως αυτά εξιχνιάζονται αλλά είναι πολλοί αυτοί που παροτρύνουν να προβούν σε αυτή την ενέργεια πληρώνοντας τους κατά το 1/3 του ρεύματος. Όλα αυτά όμως αργά η γρήγορα εξιχνιάζονται με αποτέλεσμα να πάνε στην δικαστική οδό και τα ποσά που συσσωρεύονται είναι αρκετά που δυσκολεύουν τον ιδιοκτήτη για να τα αποπληρώσει. Η μάστιγα αυτή τα τελευταία χρόνια όλο ένα και αυξάνεται με τέτοιους ρυθμούς οι οποίοι είναι βλαπτικοί τόσο για την επιχείρηση τόσο και για τους ίδιους».

«Πήρε το όπλο, βγήκε έξω μας έβρισε και μετά μας πυροβόλησε στο υπηρεσιακό όχημα»!

Παράλληλα, ο Δημήτρης Σπυριδόπουλος, αρχιτεχνίτης βάρδιας στην περιοχή Περιστερίου, αφηγείται στο newsit.gr σκηνές… γουέστερν με την ρευματοκλοπή βασικό θέμα!

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Μας έδωσαν να πάμε να κάνουμε μια αποκοπή, ειδική αποκοπή λόγω χρέους σε μια ταβέρνα στη Χασιά. Με το που είχαμε επέμβει, ο κύριος (ο οποίος είχε προηγούμενα που εγώ δεν γνώριζα γιατί έλειπα με άδεια, είχαν προηγηθεί κι άλλες διακοπές) συνδεόταν μόνος του από το δίκτυο. Μου είπαν να κόψω το ρεύμα και να κατεβάσω το καλώδιο από την κολώνα το οποίο όταν έφτασα εκεί, την στιγμή που πήγα να του μιλήσω αυτός μου επιτέθηκε. Μπήκε μέσα στην ταβέρνα, πήρε το όπλο, βγήκε έξω μας έβρισε και μετά μας πυροβόλησε στο υπηρεσιακό όχημα, πίσω ακριβώς από την θέση του οδηγού.
Καθημερινά αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά προβλήματα. Είμαστε στη δυτική Αττική η οποία αποτελείται από Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Μενίδι. Πλέον έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση δεν μπορείς να πεις είμαι σίγουρος εδώ που πάω. Ας πούμε πάω στο Περιστέρι. Δεν είμαι σίγουρος γιατί ο οποιοδήποτε μπορεί να επιτεθεί. Μεταξύ άλλων υπάρχει πολύ πίεση στη δουλειά. Δεν υπάρχει κορμός, δεν υπάρχει προσωπικά το οποίο είναι σοβαρό πρόβλημα. Από εκεί και πέρα οι κίνδυνοι είναι παρά πολλοί. Είχαμε τον κίνδυνο μην πέσουμε από την κολώνα. Τώρα έχουμε τον κίνδυνο μην μας πυροβολήσει κάποιος και να μας σκοτώσει«.


Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

 https://www.newsit.gr/ellada/reymatoklopi-i-epistimi-epixeirimaties-epitheseis-kai-karampines/2637657/

Αρχειοθήκη ιστολογίου